Als wandelcoach hou ik natuurlijk erg van wandelen maar mijn andere grote passie is lezen! Laat ik nou steeds vaker mooie literatuur tegenkomen over wandelen. Zonde om dat voor mezelf te houden en tijd om het met jullie te delen!

Het eerste boek ‘Het Zoutpad’ is een prachtig autobiografisch boek van schrijfster Raynor Winn. Rayon en haar man Moth hadden een prachtig leven in Wales maar raken al hun bezit kwijt en Moth krijgt te horen dat hij een ernstige ziekte heeft. Wat doe je dan? Zij kiezen voor wandelen: het South West Coast Path van 1000 kilometer in Engeland.

De eerste stappen zijn loodzwaar. Niet alleen de bepakking op hun rug maar juist ook het verdriet en de tegenslag die ze meenemen. Iedere stap die ze zetten voelen ze de verandering die het bij hen teweegbrengt. De herontdekking van het leven de natuur en de ontmoetingen onderweg geven kracht en hoop. Rayon schrijft met humor en het is zeker geen zwaar boek om te lezen. Bestel of leen het boek en ga met deze twee mooie mensen mee op pad!!